До чаю можна приготувати безліч смачних страв, наприклад шоколадний фондан. Сьогодні ми пропонуємо звернути увагу на лимонно-мачковий кекс.
Випічка готується просто і виходить неймовірно смачною. А рецептом з нами поділилися на Instagram-сторінці "valeria.matrokhina".
Інгредієнти:
Для глазурі:
Для просочення кексу:
Спосіб приготування:
1. В глибоку миску викласти вершкове масло кімнатної температури, додати цукор і почати збивати. Як тільки масло стане світлим, почати додавати по 1 яйцю, кожного разу збиваючи.
2. Додати цедру 1 апельсина і 1 лимона, сік половини лимона і половини апельсина, йогурт або сметану (головне – не жирну), сіль, просіяне борошно, розпушувач і перемішати до однорідності. Мак можна додавати за бажанням, якщо любите, то далі всипати мак.
3. Форму укрити пергаментом, викласти тісто і випікати в розігрітій до 170 градусів близько 40 хвилин. Готовність перевірити зубочисткою.
4. Готовий кекс дістати, зробити багато дрібних проколів зубочисткою і відразу просочити. Для цього змішуємо сік лимона з цукром (при необхідності можна трохи підігріти, щоб цукор розчинився).
5. Залишити кекс трохи охолонути, після цього зробити глазур, змішавши цукрову пудру з лимонним соком, і відразу полити.