середа15 січня 2025
korr.in.ua

Ці пиріжки можна готувати хоч щодня: особлива начинка та золотисте тісто.

Смачні пиріжки, які подаються з грибним соусом.
Эти пирожки можно готовить ежедневно: с уникальной начинкой и аппетитным золотистым тестом!

На дому можна приготувати чимало розкішних страв. Ми розповідали, як запекти цілу курку особливо соковито. Тепер ділимося рецептом розкішних картопляних пиріжків.

Рецептом поділився кулінарний блогер з Німеччини на YouTube-каналі "Kochkunst und Genuss". За словами автора відео, це рецепт його дідуся з Угорщини. Вони такі смачні, що можна готувати хоч кожен день.

Інгредієнти:

  • 3 яйця
  • 100 мл молока
  • 30 г вершкового масла
  • 500 г картоплі
  • часник
  • цибуля
  • 250 г шампіньйонів
  • 250 г фаршу з яловичини
  • 2 цибулини
  • 4 столові ложки кукурудзяного крохмалю.
  • 60 г вершкового масла
  • 200 мл вершків
  • пучок петрушки
  • мука
  • олія для смаження

Спосіб приготування:

  1. Беремо три яйця, розбиваємо їх. Солимо, перчимо, змішуємо вінчиком до однорідності. Додаємо половину склянки молока, щіпку орегано. Знову змішуємо і вливаємо розтоплене масло.
  2. Ставимо каструлю з водою на вогонь. Картоплю чистимо, нарізаємо на кубики, додаємо в каструлю. Солимо.
  3. Часник натираємо на тертці. Обсмажуємо його на рослинній олії. Додаємо нарізану кубиками цибулю.
  4. Обсмажуємо і додаємо розмарин. Потім додаємо фарш і, розбиваючи його лопаткою, обсмажуємо.
  5. Гриби нарізаємо на кубики. Відварену картоплю розминаємо на пюре. Коли воно трохи охолоне, вливаємо яєчну масу і вимішуємо.
  6. Додаємо до картоплі нарізану зелений цибулю. Вмішуємо, додаємо кукурудзяний крохмаль і також перемішуємо.
  7. На сковороді розтоплюємо 60 г вершкового масла. Обсмажуємо нарізані гриби. Додаємо нарізану цибулю та сіль. Обсмажуємо до прозорості цибулі і вливаємо вершки.
  8. Петрушку дрібно кришимо і додаємо до м'яса. Часник натираємо на тертці і додаємо до грибів. У гриби додаємо чорний перець, мускатний горіх.
  9. Висипаємо муку на робочу поверхню. Викладаємо велику ложку картопляної маси, розподіляємо її. У середину викладаємо трохи фаршу. Зверху кладемо шматочок вершкового масла і обережно загортаємо картоплю.
  10. Таким чином формуємо всі пиріжки. Обсмажуємо їх на олії до золотистої скоринки з обох сторін.

Подаємо пиріжки, поливши їх грибним соусом. Це неймовірно смачно, ситно і прекрасно. Також ми розповідали, як приготувати польський суп журек.